A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z

Seychely - Průvodce

Vliv několika kultur na obyvatelstvo se samozřejmě projevil i v tradiční kuchyni.

Kreolská jídla mají jemnost a odstíny francouzského vaření, exotiku indiánských jídel a pikantnost orientu. Grilované ryby nebo dary moře se podlévají omáčkou z rozdrcených chilli papriček, zázvorem a kokosovým mlékem. Hlavní přílohou je většinou rýže.

Díky hojnosti ryb ve zdejším oceánu jsou ryby servírované v restauraci maximálně čerstvé. Většinou si tak k večeři dáte rybu, která byla ulovena teprve ráno.

Místní specialitou je ryba Red Snapper. Je to červená dravá ryba, která tvarem trochu připomíná českého kapříka. Avšak její maso je zcela obyčejné. Je velmi jemné, avšak lehce tuhé, asi jako kuřecí. Možná se ani nedá popsat, ale důležité je, že nesmíte odjet ze Seychel, aniž byste neochutnali tuto rybu. Pro milovníky mořských plodů doporučuji zapečené mušle a Fish plate - rybí talíř.

Tuto specialitku jsme si dali v jedné restauraci na Beau Vallon . Na talíři Vám přinesou čtvrtku kraba s klepítkem. Pozor, jejich mořští krabi jsou velcí jako naše slepice, tak proto ta čtvrtka, pár kalamari kroužků, kus bílé ryby, krevety a pár mušlí a to vše zalito úžasnou omáčkou. Ráda se s Vámi podělím o ingredience tohoto těžce vyprošeného receptu. Seychelská omáčka na ryby se skládá z: šlehačky, kokosového mléka, bílého vína, citrónu a kousku protlačeného česneku. Vše smíchané za studena.

Kulinářskou špičkou je tzv. milionářský salát, připravuje se z výhonků palem - lehce připomínající chřest. Takových výhonků má palma jenom něco málo přes deset, proto je toto jídlo raritou a připravují ho jen v pár restauracích. Další delikatesou je dřeň z nezralých plodů Coco de Mer.

fish plate (nahrál: admin)
fish plate

Poslední editace textu: 9.6.2011 13:11

Konvertor měn

 
Zdroj: penize.cz
REKLAMA